3 tips voor het zelf bekleden van jouw wieg

Hoera, er is een kleintje op komst; van harte gefeliciteerd! Wil je graag zelf aan de slag met het bekleden van jullie familiewilgje? Dan heb ik een aantal tips voor je! In deze blog geef ik je 3 tips voor het veilig bekleden van jouw droomwiegje. 

 

1. Kies voor natuurlijk materialen.

Als er 1 ding belangrijk is bij het bekleden van een wiegje, dan is dat wel dat je gebruik maakt van natuurlijk materialen. De meest gebruikte stof voor het zelf bekleden van een wieg is dan ook katoen. Gelukkig zijn er in katoen onwijs veel verschillende soorten. Voor de wiegjes die ik bekleed in het atelier maak ik bijvoorbeeld gebruik van katoenen poplin, wafelkatoen en katoen voile.

 

2. Zorg dat je de bekleding goed vast zet

Ik snap heel goed dat je het er wellicht prachtig uit vindt zien, die minimalistische wiegbekledingen, maar zorg er alsjeblieft voor dat je de wiegbekleding goed vast zet. Natuurlijk kun je daarbij gebruik maken van kleine smalle strikjes of subtiele bandjes, maar gebruik er liever 2 meer dan 2 minder. Zodra een wiegbekleding niet goed vast zit een de bovenkant gaat deze namelijk gapen. Dat ziet er natuurlijk niet mooi uit, maar het is ook niet veilig. Tip van het huis: speld eerst alle strikjes of bandjes vast zodat je kunt checken welk aantal je nodig hebt om de bekleding er mooi strak in te krijgen. 

 

3. Een goede basis

Last but not least, zorg voor een goede basis. En met de basis bedoel ik naast de materialen voornamelijk een goed passend matrasje. Als je het mij vraagt, adviseer ik altijd om het matras bij ieder nieuw kindje te vervangen. Zo weet je zeker dat het goed ademt en geen doorgelegen plekken heeft. Een goed passend matrasje heeft rondom nergens ruimte over. 

 

Kom je er ondanks mijn tips toch niet helemaal uit? Geen zorgen, ik bekleed jouw wiegje met net zoveel liefde als je dat zelf zou doen! Meer informatie over een wiegbekleding op maat