Wiegbekleding met kap

Op dit moment zijn we druk bezig om nog meer voorbeelden op de website te zetten. In de tussentijd sturen we jullie met liefde een aantal voorbeelden op die passend zijn bij jullie wiegje. Stuur een mail naar info@elisa-design.nlIk mocht de wens van een lieve oma uit België in vervulling laten gaan. Ze wilde dolgraag haar wiegje, wat ze kreeg van haar moeder, door mij laten bekleden. Natuurlijk was ze met dit fantastische wiegje van harte welkom in het atelier! Samen met haar zus zocht ze de bekleding voor het wiegje uit. Beide zussen waren verliefd op het lieve bloemetjes stofje. Deze mocht ik combineren met witte wafelkatoen. Met een nieuw maatwerk matrasje, passende hoeslakentjes, lieve lakentjes en super zachte dekentjes van Bamboom is dit wiegje klaar voor een nieuwe generatie. Deze lieve oma is dolgelukkig met het eindresultaat!

 Dit prachtige wiegje staat in Zwitserland! De oma van een lief klein mannetje liet bij mij het familiewiegje bekleden. Op de website hadden de ouders inspiratie opgedaan en was hun oog gevallen op een soortgelijke bekleding. Samen met deze trotse oma bedacht ik de puntjes op de i en mocht ik een mooi 'totaalplaatje' verzorgen. Wat was het gaaf om een foto te krijgen van het lieve kleine mannetje in zijn wiegje. Stiekem toch een beetje extra trots dat er een wiegje door mij met zoveel liefde bekleed in Zwitserland staat!Een prachtig wiegje voor een lief klein meisje. Haar wiegje mocht ik bekleden met een mooie witte broderie met lieve zacht roze accenten. Van de broderie maakte ik ook 2 kruikenzakken gevoerd met een heerlijk zachte bamboo badstof. Deze ouders kozen voor 3 verschillende lakentjes en heerlijk zachte dekentjes van Bamboom. Van de zachte bamboo badstof mocht ik ook 2 mooie aankleedkussenhoezen maken. In de aankleedkussenhoezen verwerkte ik de stof van het wiegje voor een mooi totaalplaatje

🩷


Het familiewiegje letterlijk en figuurlijk nieuw leven geven is het leukste wat er is. Deze trotse opa had het wiegje super netjes geverfd. Ik had de eer om het wiegje te bekleden. De bekleding mocht wit worden. Met een lief roze dekentje brachten we kleur in het wiegje. Een dekentje is altijd makkelijk te vervangen terwijl de basis neutraal wit blijft. De wieghanger die ik mocht haken zit met een klein steekje vast. Daardoor is deze er gemakkelijk af te halen en te bewaren voor dit lieve kleine meisje. Een mooie en bijzondere opdracht voor een lieve familie. Lieve kleine zilveren sterretjes voor dit familiewiegje. De stoere witte wafelkatoen en lieve sterretjes steken mooi af bij de donkere rotan wieg. Samen met deze lieve oma bedacht ik hoe we dit prachtige wiegje zo strak mogelijk konden bekleden, vooral zonder strikjes! Via foto's hield ik deze oma op de hoogte. Maar wat was ze blij en gelukkig toen ze het wiegje kwam halen. Met lieve woorden en een lief kadootje voor mij als dank voor alle leuke updates, zoo lief!Wat was het bijzonder en speciaal om het wiegje voor 'Fien' te mogen bekleden. Terwijl opa en oma in het atelier waren werden ze gebeld dat hun kleindochter geboren was. Ik mocht meegenieten van dit super leuke nieuws! Er werd gekozen voor geel omdat oorspronkelijk de bekleding ook geel was. Een knipoog naar de oorspronkelijke wiegbekleding, maar dan in een modern jasje. Vol trots kwamen opa en oma het wiegje ophalen. Met voor mij lieve woorden en mooie complimenten. Dit ga ik waarschijnlijk nooit meer meemaken, maar wat was het mooi en bijzonder!Het familiewiegje mocht ik bekleden als verrassing voor een aanstaande mama. Samen met een trotse oma zocht ik de bekleding uit. Deze oma koos voor mooi, strak en neutraal wit. Het kleine stipje aan de buitenkant van de bekleding geeft een mooi subtiel effect. De bekleding zette ik vast met een knoopstrik. Het lijkt een strik, maar dan strakker. Zowel oma als de aanstaande mama waren dolgelukkig met het eindresultaat van hun familiewiegje. Een zeer geslaagde verrassing!Dit super schattige familiewiegje mocht ik voor een lieve familie bekleden. De bekleding mocht neutraal worden. Daardoor werd de keuze voor een witte wafelkatoen voor de bekleding snel gemaakt. Met accenten in zandkleur werd het een lief neutraal wiegje. Door de bekleding vast te zetten met bandjes en knoopjes werd het wiegje toch een beetje stoer. Wat waren (aanstaande) vader en zijn vader super blij met het eindresultaat van hun familiewiegje. 

 Een wiegje met 'vaste' kap kun je prima aan de binnenkant bekleden. Bij dit wiegje kozen we voor een strakke bekleding met een subtiel (klein) geknoopt bandje vastgezet. Deze mama koos voor de mooie lakentjes en zachte dekentjes van Bamboom. In het lakentje zit een subtiel gouden bloemetje. Dit combineert super mooi staat bij de kruikenzak waarin ik het gouden sterretje verwerkte. Als kado van haar schoonzus mocht ik voor deze mama een bijpassende badcape maken, omgebiesd met het gouden sterretje. Een familiewiegje waarvan de bekleding met veel liefde is uitgezocht door 2 lieve schoonzussen!Op een mooie zaterdagochtend stonden er 6 gezellige dames in mijn atelier. Met elkaar bedachten we hoe ik hun familiewiegje zou gaan bekleden. De keuze voor deze prachtige kleur groen en stoere witte wafelkatoen was snel gemaakt. Dit schattige wiegje werd stoerder door de bekleding vast te zetten met een bandje met een stofknoopje. Doordat de kap helemaal van metaal is zat er veel handwerk in, een flinke klus maar met een prachtig eindresultaat. De onthulling van dit schattige familiewiegje was een feestje en werd zelfs gefilmd. Het eindresultaat was een echte verrassing voor deze 6 dames. Voor mij lieve lovende woorden en dikke knuffels. Wat heb ik met veel plezier gewerkt aan dit prachtige wiegje voor een lieve familie!Deze aanstaande mama wist precies hoe ik haar wiegje mocht bekleden. Tijdens het uitzoeken van de bekleding koop ik achter de naaimachine om proefjes te maken. Zo werden haar wensen duidelijk en kon ik aan de slag. De bekleding mocht vooral niet te netjes, een hele uitdaging voor een perfectionist als ik. Wat was het gaaf toen de aanstaande ouders het wiegje kwamen halen. Het eindresultaat was precies geworden zoals ze verwacht hadden!

 Blij verrast was ik toen de aanstaande ouders met dit schattige wiegje uit 1944 in mijn atelier kwamen.  De bekleding mocht stoer, sportief, vrolijk en toch lief worden. Er werd gekozen voor vrolijk geel en een strak geknoopt strikje. Het wiegje heb ik strak bekleed met een mooie witte pique. Voor mij maar ook voor de aanstaande ouders was het spannend toen het wiegje opgehaald werd. Gelukkig was de verassing zeer groot en het eindresultaat helemaal naar wens!

 Wat een super leuke uitdaging was deze wiegbekleding. Van heel veel ruches naar een mooie strakke bekleding. Door de strikjes werd het lieve van het wiegje behouden, terwijl de binnenkant van de bekleding mooi strak werd. Een prachtig emotioneel moment toe de aanstaande ouders hun 'droomwieg' kwamen halen. Wat is het toch heerlijk om mensen zo blij te mogen maken!Toen moeder en dochter met dit wiegje in mijn atelier kwamen was ik verliefd, wat een schatje. Tijdens ons gesprek begreep ik dat de aanstaande oma graag zelf het wiegje had bekleed maar dat door omstandigheden niet meer kon doen. Ik stelde voor dat zij de lakentjes zou maken. Zo kon oma meehelpen met het bekleden van dit prachtige wiegje van 57 jaar oud. Mooi om te zien hoe blij mensen kunnen zijn met hun 'droomwieg' die ik met veel liefde en plezier heb bekleed.